Gapwaves världsunika vågledarteknik befinner sig på tröskeln till en bred kommersialisering

2021-10-20

Det Göteborgsbaserade radarteknologibolaget Gapwaves har utvecklat en teknologi som kan bli en ny standard för vågledarbaserade antenner i bland annat telekom- och fordonsindustrin. Med en världsunik disruptiv teknologi för millimetervågs produkter har Gapwaves goda förutsättningar att revolutionera framtidens utveckling av vågledarbaserade trådlösa antennsystem.

Gapwaves grundades 2011 av professor Per-Simon Kildal vid Chalmers Tekniska Högskola, i syfte att möjliggöra en effektiv trådlös kommunikation genom den patenterade Gap-vågledartekniken. 2016 noterades bolaget på Nasdaq First North. Noteringen blev också startpunkten på Gapwaves globala tillväxtresa. Bolagets teknologi är vid det här laget väletablerad och möjligheterna att utveckla en ny standard för vågledarprodukter är goda. –Med vår patenterade Gap-vågledarteknik hjälper vi världsledande tillverkare inom telekom och fordonsindustrin att skapa effektiva millimtervågssystem. Vi får kontinuerligt förfrågningar från stora företag som fått upp ögonen för och har upptäckt fördelarna med vår teknologi, säger Gapwaves vd Lars-Inge Sjöqvist.

Omfattande tillväxtpotential som drivs av globala megatrender Gapwaves befinner sig för närvarande i en tillväxtfas på tröskeln till en bred kommersialisering då bolaget inlett samarbete med flera globala marknadsledare inom fordonsindustrin. Gapwaves tillväxtpotential drivs av stora megatrender, såsom utvecklingen av framtidens förarlösa fordon. Den exponentiellt ökande användningen av bild och video i mobila enheter ökar efterfrågan på högpresterande trådlösa system och radar. Vidare är bolagets ambition att inleda fler samarbeten med leverantörer inom nya radarvertikaler som; last mile delivery, trafikövervakning med flera.